Jan Denuwelaere stopt op 1 november als profcrosser

Redactie KW

Dat kwamen zijn ploeg Style&Concept en de renner samen overeen. Denuwelaere kan het niet langer opbrengen om voluit op crossen te focussen.

“Ik maakte als gewezen motorcrosser een snelle opgang in het veldrijden. Ondanks het feit dat ik de echte basis van het crosse miste, maakte ik een steile opgang en kreeg ik bij Style&Concept de kans om prof te worden”, aldus Denuwelaere in een mededeling. “Maar nu ontbreekt het me aan de motivatie om nieuwe doelen te stellen.” Denuwelare stipt ook aan dat het als prof geen pretje meer is in het veldrijden. Doordat beloften een betere startpositie krijgen, is het voor renners als hij vaak starten op de vierde rij en knokken en zwoegen om vooraan te geraken. “In iedere veldrit moest ik daarom twee koersen rijden, één om het gewriemel te overleven en één om zo dicht mogelijk te eindigen.” De renner stelt ook aan de kaak dat de einduitslag voor de bondscoach vaak de enige factor was voor de selecties voor de wereldbeker, niet het verhaal van de hele wedstrijd. “Deze situatie kwam me de strot uit”, aldus Denuwelaere.

Moddercrosser

Denuwelaere won vorig jaar de cross in Essen, in een sprint voor Zdenek Stybar. Hij stelt ook vast dat hij zijn beste resultaten haalde in zware moddercrossen en dat het veldrijden steeds meer evolueert naar snelle parcours.

Jan Denuwelaere start nog in de Koppenbergcross op 1 november, dat wordt meteen zijn laatste cross. Deze week zette Denuwelaere overigens wel nog zijn schouders onder een nieuwe cross in Houtem bij Veurne, begin december.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier