Jan Denuwelaere klopt Stybar in Sylvestercross in Bredene

Redactie KW

Jan Denuwelaere uit Woesten heeft verrassend de Sylvestercross in Bredene gewonnen. In een sprint met twee hield Denuwelaere de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar achter zich. Dieter Vanthourenhout was derde. Voor Denuwelaere was het de eerste grote overwinning uit z’n carrière. De cross in Bredene maakt geen deel uit van een regelmatigheidscriterium.

Klaas Vantornout en Tom Meeusen zijn ziek en staan niet aan de start in Bredene. Niels Albert worstelt met een verkoudheid, maar gisteren in Loenhout bewees de Belgische kampioen daar wel mee om te kunnen.

Naast de Belgische kampioen staat ook de wereldkampioen aan de start, Zdenek Stybar. De Tsjech won hier al eerder en het is dan ook geen verrassing dat we hem op kop van de wedstrijd zien samen met Jan Denuwelaere en Dieter Vanthourenhout, die twee jaar geleden de Sylverstercross op z’n naam schreef.

Niels Albert volgt op een twintigtal seconden in een groepje met ondermeer belofte Michael Vanthourenhout, de broer van Dieter, Kenneth Van Compernolle en Vinnie Braet.

De strijd voor de zege gaat tussen Zdenek Stybar en de verrassend sterke Jan Denuwelaere, 23 jaar en ex-motorcrosser. Dieter Vanthourenhout heeft vooraan moeten afhaken.

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier