Izegems boksgala: Casteleyn blijft ongeslagen, ook Bauwens wint

Redactie KW

Naast de kamp van Delfine Persoon, was het ook uitkijken naar ander mooi volk. De hoofdkamp van de avond was die tussen Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens. De jonge Gentenaar is de grote hoop in de Belgische bokswereld. Maar ook het jonge West-Vlaams talent Arno Casteleyn nam plaats in de ring.

Arno Casteleyn uit Oostende is toe aan zijn zesde profkamp en kan tot nu toe nog een feilloos parcours voorleggen. Zijn tegenstander Antonio Manuel uit Beveren is geen onbekende, beide boksers namen het al twee keer tegen elkaar op en twee maal won de Casteleyn op punten. Ook nu biedt Manuel goed weerwerk.

De kamp draait uit in een uitputtingsslag, maar de Oostendenaar behoudt toch de bovenhand. Ook de jury is van oordeel dat Casteleyn op punten de betere is. Zo blijft de bokser uit de stal van Eddy Vandenhouweele ongeslagen na zes profkampen.

De hoofdkamp van de Allerheiligenmeeting is Junior Bauwens tegen de Nederlandse Nigeriaan Innocent Anyanwy. De jonge Gentenaar heeft het niet onder de markt, maar toont toch opnieuw zijn talent. Bauwens is tactisch goed voorbereid en panikeert niet wanneer zijn opponent in de zevende ronde alles uit de kast haalt.

In de laatste ronde toont de Gentenaar dat hij de sterkste is. Winnen met knock-out zat er nooit in, maar Bauwens wint wel verdiend en unaniem op punten.

Izegems boksgala: Casteleyn blijft ongeslagen, ook Bauwens wint

Bekijk hier de reportage

(WD/SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier