Izegem wint op een diefje van Doornik

Izegem kende een goede oktober- en novembermaand, maar vorige week kreeg de ploeg een oplawaai bij Racing Mechelen: 4-0.

De rood-zwarten konden zich vanmiddag herpakken in de laatste wedstrijd van de heenronde tegen Doornik, dat een puntje minder telt in de rangschikking. Maar het is Doornik dat Izegem meteen bij de keel greep. Meteen na de aftrap moest doelman Vonck al bij de pinken zijn. Een dikke vijf minuten later kwam Cabaye na een een-tweetje alleen voor doel. Maar ook hij vond Vonck op zijn weg.

Doornik bleef komen op het kwartier was er opnieuw een grote kans. Adnan Custovic, ex-Moeskroen, trapte net naast. In de twintigste minuut kregen de bezoekers al een vierde goede kans. Deze keer kopte Custovic door naar Ihou, maar ook zijn poging leverde geen doelpunt op. Izegem had alle moeite om in de wedstrijd te raken, na een half uur komt het pas een eerste keer dreigen via Cornelis. Maar 0-0 was de ruststand.

Na de pauze lijkt aan het spelbeeld niks te wijzigen. Maar dan bijna uit het niets kreeg Doornik het deksel op de neus. Coghe kopte een bal door en zo kon Vandewalle uithalen. 1-0 voor Izegem. Een kwartier voor het einde kon invaller Deveugele met een gelukje voorbij zijn vaste bewaker. De voorzet leek iets te hoog, maar Coghe weet er toch raad mee en trapt de bal knap in doel.

Doornik was van slag en kon slechts in de achtentachtigste minuut opnieuw dreigen. Custovic speelde een mooie lob naar Colinet en hij scoorde aansluitingstreffer. Verder kwamen de Henegouwers niet meer.