Ivan Santini kegelt Club Brugge uit de Beker van België

KV Kortrijk plaatste zich woensdagavond voor de kwartfinale van de Beker van België. Eén goal van Santini in de verlengingen volstond om Club Brugge uit te schakelen.

Beide coaches voerden één wijziging door in vergelijking met de competitiewedstrijd van vorig weekend. Bij KV Kortrijk verving Baptiste Martin de geblesseerde Romain Reynaud, bij Club kwam Björn Engels in de plaats van Lior Refaelov. Michel Preud’homme koos voor Engels, Brandon Mechele én Timmy Simons centraal in de defensie. Een goed gevuld Guldensporenstadion zag al na twee minuten de eerste kans voor de thuisploeg, maar Martin trapte naast. Nadien was er tien minuten lang vooral veel middenveldspel te zien, tot Vadis Odjidja van op de rand van het strafschop trapte. De bal week af en viel maar net over het doel van Darren Keet.

Geen penalty

In de twintigste minuut viel de meest gecontesteerde fase van de eerste helft te noteren. Odjidja legde even zijn hand op de schouder van de doorgebroken Stijn De Smet, die gretig naar de grond ging. Scheidsrechter Sebastien Delferière weigerde daarvoor een strafschop te fluiten. Victor Vazquez trapte zes minuten later de beste kans voor de bezoekers via de vingertoppen van Keet tegen de paal. In de slotfase van de eerste helft waren er nog kansen voor Oussalah en De Smet, maar aan de rust stond er toch nog een 0-0-tussenstand op het bord. Net voor de pauze moest bij Club Tom De Sutter nog naar de kant met een blessure. Kehinde Fatai kwam in zijn plaats.

In een bijzonder matige tweede helft waren de beste mogelijkheden voor de Bruggelingen, maar Darren Keet bracht telkens redding op pogingen van Fatai, Lestienne, Jørgensen en Odjidja. Brandon Mechele kopte ook nog een hoekschop voorlangs. Aan de overkant moest Mathew Ryan nog zelden zijn kunnen tonen. In de slotfase had de ingevallen Teddy Chevalier nog de beste Kortrijkse kans aan de voet, maar de Fransman toonde zich te zelfzuchtig en trapte op Ryan, waardoor die 0-0 ook na negentig minuten nog op het bord stond.

Santini scoort

De eerste verlenging begon met een kans voor Jesper Jørgensen, maar opnieuw lag Keet in de weg. Aan de overkant viel na acht minuten dan toch een doelpunt. Santini had niet meer gescoord sinds de competitiewedstrijd tegen Club Brugge, maar vond nu wel opnieuw de weg naar de netten. Lestienne kreeg daarna nog twee mooie mogelijkheden, maar ook hij kon niet scoren. In de tweede verlening waren opnieuw Lestienne en Fatai nog dicht bij de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet meer.