Ivan Perisic bezorgt Club Brugge tweede zege op rij

Club Brugge heeft de moeilijke trip naar KV Mechelen tot een goed einde gebracht. Na zes minuten stond de eindstand al op het bord.

Sind KV Mechelen opnieuw in eerste klasse voetbalt, kon Club Brugge er nog geen enkele keer winnen. Na de 4-3 zege tegen Westerlo wou blauw-zwart maar wat graag bevestigen in het vooruitzicht van de topper van zondag tegen RSC Anderlecht. Club nam een droomstart, want na amper zes minuten kopte Ivan Perisic een voorzet van Nabil Dirar al tegen de touwen. Club domineerde daarna, maar kon zijn voorsprong niet verder uitdiepen. Toen Christian Benteke na een half uur een rode kaart kreeg na een elleboogstoot aan Carl Hoefkens leken de bezoekers op weg naar een gemakkelijke zege. Het pakte echter anders uit, want het derde kwartier was voor de Maneblussers. Een kopbal van Boris Pandza strandde echter op de lat.

Ook na de rust bleef Mechelen de evenknie van Club, maar veel kansen leverde dat niet op. Het was zelfs de ploeg van Adrie Koster die nog de beste kansen kreeg, maar Ivan Perisic en Jeroen Simaeys kregen de bal niet meer voorbij Olivier Renard. De ingevallen Jonathan Wilmet kreeg nog een kans voor de thuisploeg, maar de bal ging naast het doel van Stijn Stijnen.