Invallers Zulte Waregem zetten scheve situatie recht tegen Oud-Heverlee Leuven

Habib Habibou en aanwinsten Idrissa Sylla en Sven Kums maakten een Brabantse voorsprong ongedaan.

Bij de thuisploeg was er één wijziging ten opzichte van het duel tegen Wigan vorige donderdag: de tegenvallende Habib Habibou moest plaats ruimen voor aanwinst Raphaël Cacérès.

Essevee ging meteen op zoek naar de openingstreffer, maar werd al na 8 minuten koud gepakt door een bezoekende goal van Mohamed Messoudi. De thuisploeg herstelde zich redelijk snel van die vroege opdoffer. Sven Kums schoot naast en Cacérès besloot zwak in de handen van Logan Bailly.

Twee penaltyfases niet gefloten

Tussendoor claimde Zulte Waregem tot twee keer toe een penalty: eerst voor een fout in de zestien op Thorgan Hazard, kort daarna zag scheidsrechter Christophe Delacour geen graten in handspel van Robson in de grote rechthoek. Davy De fauw probeerde het 5 minuten voor rust met een verre schicht, maar die zoefde over. Nog in die eerste helft mocht Habibou toch al opdraven als vervanger van de geblesseerde Olafur Skulason.

Wervelend begin tweede helft

Grote kansen vlak na de pauze. Habibou en Jens Naessens viseerden lat en paal bij Zulte Waregem, Jovan Kostovski en tot twee keer toe Messoudi misten de kansen op de 0-2 voor OHL.

Op het uur was het dan toch raak voor Zulte Waregem: Habibou verwerkte een mislukt schot van Ibrahima Conté in doel. Maar de heropleving van Zulte Waregem werd onmiddellijk gefnuikt door de 1-2 van Evariste Ngolok. In die periode was het middenveld van Essevee onbestaande.

Thuisploeg zet door

Zulte Waregem gaf zich niet gewonnen en zag zijn inzet in de 75ste minuut beloond met de 2-2; alweer Habibou. Tien minuten later kopte invaller/nieuwkomer Idrissa Sylla op corner de 3-2 tegen de netten. In de extra tijd zorgde Sven Kums voor de bevrijdende 4-2. Essevee wipt zo opnieuw naar de derde plaats in de Jupiler Pro League.