Ingooigem pakt titel op Pittem

Ingooigem won vanmiddag met 3-4 de topper op het veld van Pittem en sleepte zo de titel in derde provinciale C in de wacht.

Pittem en Ingooigem deelden op de laatste speeldag in derde provinciale C de eerste plaats. Meer dan 500 supporters zorgden voor een aangename sfeer tijdens de titelstrijd. De match brak op het kwartier open met een lange bal van Pittem. Iedereen verkeek zich en Dejonghe profiteerde. 1-0 voor de thuisploeg. Het antwoord van Ingooigem volgde meteen. Desmet dook goed op aan de eerste paal en tikte de voorzet voorbij doelman Leman. 1-1. Ingooigem hield Pittem goed af en voetbalde het best. Na een half uur glipte Desmet door de verdediging en hij rondde keurig af. 1-2 was ook de ruststand. Desmet was in de tweede helft opnieuw beslissend met een goede assist. Doom werkte de aanval netjes af en zorgde voor de 1-3. Na een uur spelen dwong Ingooigem een hoekschop af. De bal kwam door de wind scherp voor doel en raakte niet meteen weg. Mahieu trapte de bal door het pak spelers binnen. 1-4 en de bezoekende supporters vierden al de titel. Pittem was van slag, maar raapte toch nog de moed bijeen. Tien minuten voor affluiten kreeg het nog een geschenkje van de scheidsrechter, die een penalty floot na een licht contact. Vanhaverbeke nam het cadeau met beide handen aan: 2-4. Het vuur zat er opnieuw in bij de rood-witten. Een hoge bal in de rechthoek werd teruggekopt naar Dejonghe. De spits knalde hoog in doel en zo stond het 3-4 met nog vijf minuten op de klok. Pittem scoorde bijna de gelijkmaker, maar de ultieme kans werd gered. Ingooigem won met 3-4 en pakte de titel na een spannende slotfase.