Ine Cockuyt Belgisch junioreskampioene triatlon

Redactie KW

Ine Cockuyt is in Zwevegem Belgisch kampioene triatlon bij de junioren geworden. De Lauwse haalde het in de sprint van Mégane Van Steenwinckel. Wout Timmerman werd bij de jongens knap vierde.

In Zwevegem stonden vanmiddag de Belgische kampioenschappen triatlon voor junioren en A-jeugd op het prorgamma. Dat zijn de categorieën tussen 16 en 19 jaar. Bij de West-Vlamingen was het vooral uitkijken naar de junioren meisjes. Ine Cockuyt werd vorig jaar tweede en was dit jaar opnieuw favoriet. Bij de jongens mikte Wout Timmerman op een plaats bij de eerste vijf.

Bij de junioren meisjes kwam Eloïse Piron met een mooie voorsprong uit het water, maar de Waalse werd al snel gegrepen en gelost door een trio dat bestond uit Ine Cockuyt, Mégane Van Steenwinckel en Sofie Rubbrecht. De drie meisjes begonnen ook samen aan de loopproef, maar aan het keerpunt moest Rubbrecht de twee andere meisjes laten gaan.

In een spannende sprint was het uiteindelijk Ine Cockuyt uit Lauwe die het haalde. Zo kroonde ze zich een jaar na haar tweede plaats tot Belgisch kampioene triatlon bij de junioren. Het grote doel van Cockuyt is het EK in Turkije binnen drie weken.

Bij de junioren jongens kwam Wout Timmerman uit Sint-Eloois-Winkel bij de eersten uit het water. Hij startte samen met Tom Suetens en Erwin Vanderplancke met een kleine voorsprong aan het fietsen. Ook na het fietsen waren de drie nog bijeen, maar tijdens de loopproef viel de kopgroep uit elkaar. Erwin Vanderplancke snelde naar de zege voor Tom Suetens en Pierry Balty, die Wout Timmerman nog bijhaalde. De West-Vlaming had evenwel een plaats bij de eerste vijf vooropgesteld en kon dus tevreden terugblikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier