Iliaz Pyncket behaalt zilver in Arques

Redactie KW

Afgelopen weekend nam een selectie jonge topsportgymnasten deel aan de 17de editie van het ‘Tournoi International de Gymnastique Artistique du Pas de Calais’ in Arques in Frankrijk.

Vrijdag werd de teamcompetitie geturnd, zaterdag stonden de toestelfinales op het programma. Iliaz Pyncket, aangesloten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, behaalde zilver in de teamfinale en in de toestelfinale.

Bij de jongens was België vertegenwoordigd door Noah Kuavita & Iliaz Pyncket. Ze haalden knap zilver in het teamklassement, na Groot-Brittannië. In de individuele rangschikking eindigde Iliaz Pyncket, met een mooi wedstrijdparcours, op een vijfde plaats. Hij toonde onder meer een mooie ‘Yamawacki’ aan het rek. Zaterdag werden de 8 beste gymnasten verwacht voor de toestelfinales. Er werden geen toestelfinales georganiseerd aan sprong en ringen. Noah en Iliaz zetten ook in de finale een prima prestatie neer. Noah slaagde erin een bronzen medaille weg te kapen op de grond en haalde ook zilver aan de brug. Iliaz werd met een prima rekoefening beloond met de zilveren medaille.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier