Igor Decraene: “Donderdag gewoon opnieuw tussen klasgenoten in college in Waregem”

© BELGA
Redactie KW

“Dit had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet durven dromen”, glunderde Igor Decraene nadat hij dinsdagmiddag in Firenze de wereldtitel tijdrijden bij de junioren had veroverd.

“Toen ik te horen kreeg dat ik betere tijden realiseerde dan Nathan Van Hooydonck, wist ik al dat het goed zat. Op het moment ik de anderhalve minuut voor mij gestarte Fransman Rémi Cavagna in het vizier kreeg, wist ik dat het helemaal in orde was. Tijden van andere renners kon ik in mijn oortje nauwelijks verstaan maar de aanmoedigingen van Carlo Bomans volstonden. Op het einde kwam het er alleen nog op aan goed door de laatste bochten te komen. Mijn voorsprong gaf me een geruststellend gevoel om die goed aan te pakken en mijn winst niet meer af te staan.”

“Donderdag weer gewoon naar college in Waregem”

“Zie me nu staan met deze trui die ik nog een vol jaar kan dragen”, schuddebolde het 17-jarige talent uit Waregem. “Wat de toekomst moet brengen weet ik niet. Als renner tenminste niet. Want in het normale leven moet ik donderdag gewoon opnieuw naar het college in Waregem waar ik economie en wetenschappen volg. Wat het als wielrenner wordt, zie ik later wel.”

Focus blijft op tijdrijden

“Zeker is dat ik mijn focus op het tijdrijden blijf leggen”, ging Decraene verder. “Ik kan ook goed uit de voeten als er moet geklommen worden en dat zal me later ook zeker van pas komen. Tijd zal wel raad brengen en mijn trainer Frederik Broché zal me hierbij zeker helpen. Samen met de mensen van de nationale ploeg die me samen met mijn trainer een fantastische voorbereiding hebben bezorgd en die mee dit succes mogelijk hebben gemaakt.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier