Ieper aankomstplaats rit in Ronde van België

Redactie KW

De derde rit van de Ronde van België, die op vrijdag 27 mei gereden wordt, gaat van Knokke-Heist naar Ieper. Daarmee krijgt de Ronde van België een volledig West-Vlaamse rit.

Op vrijdag 27 mei wordt de derde rit van de Bank van De Post Ronde van België volledig in West-Vlaanderen gereden. De rittenkoers die tussen 24 en 29 mei door ons land rijdt, houdt onder meer halt in Buggenhout, Lochristi, Knokke-Heist, Ieper, Bertem, Eupen, Oreye en Putte. Nieuw is dat de derde rit van de vijfdaagse volledig op West-Vlaams grondgebied gereden wordt. Dat bleek dinsdagamiddag op de persvoorstelling van de Bank van De Post Ronde van België.

Van Knokke-Heist, waar daags voordien ook de tweede rit is aangekomen, trekt het peloton op 27 mei via Zeebrugge, Oudenburg, Slijpe en Diksmuide naar Ieper en Heuvelland. Daar staan nog twee lussen van 52 kilometer op het programma en wordt onder meer over de Kemmelberg, de Rodeberg en de Monteberg gefietst. Na 183 kilometer eindigt het peloton op de Ieperse Grote Markt.

Het is niet de eerste keer dat Ieper een profkoers verwelkomt. Vorig jaar was er al een aankomst van de Vierdaagse van Duinkerke en de stad hoopt nog altijd om binnenkort de Ronde van Frankrijk binnnen te halen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier