Hugo Broos weg bij SV Zulte Waregem

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Hugo Broos is niet langer trainer van SV Zulte Waregem. De Bruggeling stond pas sinds eind oktober vorig jaar aan het roer van Essevee, toen hij overnam van de ontslagen Bart De Roover. Zet dit de deur open voor een terugkeer van Francky Dury naar de Gaverbeek?

Broos tilde Zulte Waregem weliswaar uit de gevarenzone, maar slaagde er nooit in een constante te krijgen in de prestaties van rood-groen. Even flakkerde de hoop op door drie overwinningen op rij in play-off 2, maar na een 7-1-pandoering op Westerlo kan de club allerminst op een mooi seizoenseinde terugblikken.

Onder vuur na interviews

Het vertrek van Broos komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Gisteravond lachte hij op Focus-WTV nog de ambitieuze plannen van nieuw gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper weg (klik hier voor het fragment). Vorige week nog lag Broos zelf onder vuur in Sport/Voetbalmagazine. De naar Oudenaarde vertrokken aanvoerder Ludwin Van Nieuwenhuyze vond dat hij te veel op zijn reputatie teerde en te weinig gedrevenheid uitstraalde.

“SV Zulte Waregem wil benadrukken dat het Hugo Broos ten zeerste respecteert en bedankt hem dan ook voor de geleverde inspanningen om Essevee in moeilijke omstandigheden door het afgelopen seizoen te loodsen”, laat de club in een communiqué weten.

Stabiliteit terugvinden

Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper: “Dat het zowel voor SV Zulte Waregem als voor Hugo Broos niet plezant is om uit elkaar te gaan, lijkt me logisch. Het voorbije seizoen was er een van hoogtes en laagtes, maar met het oog op de toekomst is het belangrijk dat zowel club als trainer op dezelfde golflengte zitten. Voor deze club is het inderdaad een ongekende situatie om op amper een jaar tijd zo vaak een nieuwe trainer te moeten aanstellen.”

“Binnen onze ambities, die we al kenbaar gemaakt hebben, willen we ook de stabiliteit terugvinden die de club zo lang gekenmerkt heeft. Wij gaan op zoek naar een nieuwe trainer, maar kunnen momenteel geen tijdstip kleven op zijn aanstelling.” Een terugkeer van Francky Dury, weg bij AA Gent, behoort zeker tot de mogelijkheden. De club zou ook contacten hebben met een Kroatische trainer zonder palmares in ons land, maar wel in het buitenland.

(TVW)

Het bewuste fragment met Hugo Broos in Sport West Extra vind jehier.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en ook in het journaal van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier