Hooglede/Gits - Vlaams geld voor WK op de weg

02/01/09 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:42

Bron: Kw

Het West-Vlaamse Hooglede wil zich kandidaat stellen om in 2012 of 2013 het wereldkampioenschap wielrennen te mogen organiseren. Kandidaturen moeten nu bij de internationale wielerfederatie, de UCI, ingediend worden. In september beslist de UCI wie het prestigieuze WK mag organiseren. De UCI eist van alle kandidaten een schriftelijke garantie met betrekking tot het financiële luik van de organisatie. De Vlaamse regering heeft nu besloten om de noodzakelijke waarborg van 2 miljoen euro te bieden, in de hoop het WK naar Vlaanderen te kunnen halen.

Het West-Vlaamse Hooglede wil zich kandidaat stellen om in 2012 of 2013 het wereldkampioenschap wielrennen te mogen organiseren. Kandidaturen moeten nu bij de internationale wielerfederatie, de UCI, ingediend worden. In septemberbeslist de UCI wie het prestigieuze WK mag organiseren. De UCI eist van alle kandidaten een schriftelijke garantie me...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!