Holstra Wevelgem wint West-Vlaamse basketbalbeker

© Eddy Lippens
Redactie KW

In de finale van de West-Vlaamse basketbalbeker was Hostra Wevelgem Two de betere ploeg in de finale tegen Bent Merkschoenen Waregem Two. De wedstrijd eindigde op 56-49 in het voordeel van de Wevelgemnaars.

Naast de bekerfinale bij de vrouwen stond zaterdag in Schiervelde ook de finale tussen de mannen op het programma. Daarin namen Hostra Wevelgem Two en Bent Merkschoenen Waregem Two het tegen elkaar op.

Aangezien er bij wedstrijden tussen clubs van verschillende afdelingen een puntenverschil wordt aangerekend, moest Waregem de wedstrijd met 10 punten achterstand starten. In de aanvangsfase was het ook Waregem die het sterkst voor de dag kwam. Bij het begin van het tweede quarter kwam de ploeg al op gelijke hoogte met Wevelgem. Wevelgem miste heel wat vrijworpen en zag Waregem zo op gelijke hoogte komen.

In het derde quarter tekende Wevelgem, met topscorer Gilles Deleu, wel present. Het werd 47-43. In het laatste quarter gaf Waregem de wedstrijd volledig uit handen. Ze scoorden slechts zes punten en zagen Wevelgem de West-Vlaamse titel binnen halen.

De quarterstanden waren: 20-14, 33-33, 47-43 en 56-49.

(DDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier