Hockey Club Knokke wint derby tegen Eclair HC Oostende

© acr
Redactie KW

In een degradatieduel in Eerste Regionale van de Vlaamse Liga wonnen de Knokse heren met 4-1 en lijkt men zo zeker van het behoud.

Sportstadion Olivier zondagmiddag. Voetbalclub RC Knokke speelt tegen SK Eernegem. In de schaduw op het nieuwe waterveld ontmoet Hockey Club Knokke in Eerste regionale van de Vlaamse Liga in een streekderby Eclair Hockey Club Oostende, dat op het gewezen terrein van voetbalclub VG Oostende, aan de Conterdam, evenzeer over een mooie accommodatie beschikt. Oostende staat voorlaatste, Knokke een plaats hoger met vier punten verschil.

Vreemd bij aanvang is dat er slechts een handvol aanwezigen de kustderby willen volgen. Nog meer bizar is dat HC Knokke zestien namen op het scheidsrechtersblad schrijft, terwijl Oostende het met negen moet doen, of twee spelers minder in de basisopstelling. Er daar na een kwartier enige verandering in. Aanvoerder Simon Synaeghel kwam uit Frankrijk, waar hij een familiefeest bijwoonde en zoals het een actieve sportman hoort, om zijn club te steunen. Hij reisde zondagmiddag 350 km tot in Knokke om vervolgens zijn hockeyplunje in allerijl op de bank aan te trekken.

Hockey Club Knokke wint derby tegen Eclair HC Oostende

Eclair HC Oostende.
© acr

Het stond toen echter al 3-1 voor de thuisploeg. Knokke nam met twee man meer tussen de lijnen een verschroeiende start, wat nu luttele minuten resulteerde in een 2-0 voorsprong. Na ruim tien minuten spelen kwam er langs beide zijden een doelpunt bij. Van dan af begon Knokke slordig de bal rond te spelen en werd het middenveld ondanks een speler meer geregeld door de bezoekers uit verband gespeeld. Oostende had ondertussen drie strafcorners (PC’s) de nek omgewrongen zodat de 3-1 bij de rust op papier stond.

Knokke begon aan de tweede periode zoals het de eerste helft aanvatte: met een vroeg doelpunt en 4-1. Oostende miste nadien PC vier en vijf, met tussendoor ook nog een knap schot op de paal. Aan de overzijde kon ook Knokke een strafcorner niet verzilveren en zag Oostende in de slotfase nog een doelpunt afgekeerd omdat de bal buiten de cirkel werd afgestopt. Het bleef bij 4-1. Knokke sluipt door deze overwinning uit de degradatiezorgen. Oostende moet stilaan beginnen denken aan een reeks lager. (ACR)

Knokke speelde met Frederik Martens, Winston Wittesaele, Francis Renaer, Arnaud Lacourt, Anthony Martens, Didier Rosseneu, Dimitri Dhondt, Pieter Declercq, Pieter-Jan Chielens, Nick Demoor, Ruben Renaer, Andy Catteceur, Charles Vanhoorebeke, Anthony Verstraete, Lukas Chielens, Lucas Lantsoght.

Oostende met Olivier Szafiro, Yann Vandenbroucke, Alexander Hoogmartens, Olivier Verniers, Simon Synaeghel, Gilles Schepens, Tim Desmet, Sebastien Devos, Charly Braet, Olivier Dehouck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier