Het rommelt bij KV Kortrijk tussen spelers en bestuur

© BELGA
Redactie KW

Er zit een haar in de boter tussen een deel van de spelersgroep van eersteklasser KV kortrijk en het clubbestuur.

Dat melden verschillende kranten in hun vrijdageditie. Omwille van het uitblijven van een regeling voor de bekerpremies weigerde een groot deel van de spelersgroep dinsdag zelfs te trainen. De spelers willen een financieel akkoord vóór de terugwedstrijd van de kwartfinales van het bekerduel tegen STVV, die op 16 januari in het Kortrijkse Guldensporenstadion afgewerkt wordt. Lukt dat niet, dreigt een nieuwe staking.

“Initiatief zal sporen nalaten”

“Het klopt dat er dinsdag (een dag voor de heenmatch tegen STVV, nvdr) maar vijf spelers trainden”, gaf coach Hein Vanhaezebrouck toe. “Dit initiatief zal zeker sporen nalaten, op alle niveaus van de club. Ik vind dit een onverstandige beslissing, waarbij de spelers alle zin voor realiteit hebben verloren. We gaan de komende weken wel zien wat er gebeurt”, aldus de coach van de Kerels in de kranten. Het bestuur van de West-Vlaamse eersteklasser weigert alvast commentaar te geven op interne zaken.

Kortrijk, de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen, speelde woensdag in zijn heenmatch bij de laatste acht 0-0 gelijk bij de Truienaars. In de competitie moet het zaterdag op bezoek bij Waasland-Beveren.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier