Het is gebeurd: Xavier Malisse houdt het tennissen voor bekeken

© BELGA
Redactie KW

Met een nederlaag tegen de Oekraïner Sergiy Stakhovsky op het tornooi van Bergen heeft Xavier Malisse meer dan waarschijnlijk zijn allerlaatste profwedstrijd in het tennis gespeeld.

De 33-jarige West-Vlaming werd woensdagavond uitgeschakeld in de eerste ronde van de Ethias Trophy. Malisse had voor aanvang van het toernooi aangekondigd dat het Challengerevenement in Bergen zijn laatste tornooi zou worden. Heel misschien vraagt hij nog een wildcard aan voor de Australian Open van begin 2014, maar de kans dat hij zo’n uitnodiging krijgt is klein.

Hoogte- en dieptepunten

Xavier Malisse werd prof begin 1998. Hij won drie ATP-toernooien in het enkel (Delray Beach 2005 en 2007, Chennai 2007), negen keer was hij verliezend finalist. Hij won ook negen ATP-titels in het dubbelspel, waaronder Roland Garros in 2004 aan de zijde van Olivier Rochus. In 2002 bereikte X-Man de halve finales van Wimbledon. Datzelfde jaar haalde hij de negentiende plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering. Vandaag is Malisse weggezakt naar de 122e plaats op de ATP-ranking.

Samen met Yanina Wickmayer werd Malisse eind 2009 een jaar geschorst omdat de twee hun whereabouts verkeerd hadden ingevuld. De schorsing werd na een rist procedures evenwel opgeschort.

4 miljoen euro aan prijzengeld

Malisse, die als enfant terrible menig racket kapot sloeg op de baan, speelde ongeveer 4 miljoen euro prijzengeld bij elkaar. Wat de toekomst brengt voor Malisse, is nog een open vraag. Hij wil graag in het tennis blijven, mogelijk als begeleider van jonge talenten.

(Belga/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier