Hermes Oostende zet 2014 in met nederlaag

Op verplaatsing bij Richa Michelbeke ging de kustploeg verrassend onderuit met 3-1. De setstanden waren 25-14, 22-25, 25-22 en 25-19.

Bekerfinalist Michelbeke, met de West-Vlaamse meisjes Sophie Huyghelier (Brugge), Deborah Christiaen (Wevelgem) en Rieke Ruysschaert (Avelgem) in de kern, startte furieus. Hoewel het team negen punten minder telde in het klassement, stond de thuisploeg snel 11-2 op voorsprong. Hermes kon die achterstand niet meer goed maken en via 16-5 en 22-9 kregen ze uiteindelijk een zware 25-14 aangesmeerd. De tweede set verliep een stuk evenwichtiger, tot de thuisploeg bij 17-12 de bovenhand nam. Michelbeke ging verder tot 22-19, maar de kustploeg scoorde daarna zes punten op rij.

Slechte start van druk drieluik

De bordjes stonden dus terug op gelijke hoogte en ook in set drie waren beide teams elkaar waard tot 15-14. Richa nam een kleine bonus met 21-17 en kon nu wel vasthouden tot 25-22. Michelbeke was nu helemaal gelanceerd en de Oost-Vlamingen namen via 10-4 en 16-9 een serieuze optie op de drie punten. Oostende probeerde wel, maar kon de grote kloof niet meer ongedaan maken. Na 20-13 en 23-15 maakte Michelbeke de partij af met 25-19 en 3-1. Voor Hermes is het een slechte start van een druk drieluik. Zaterdag speelt het team namelijk nog tegen Dauphines Charleroi in de competitie, volgende week donderdag komt het Poolse Impel Wroclaw op bezoek in de Challenge Cup.