Hermes Oostende veel te sterk voor OK Gacko in Challenge Cup

© (Foto Bart Vandenbroucke)
Redactie KW

Nadat Hermes eerder de heenmatch met duidelijke 0-3-cijfers ging winnen, was het ook in de eigen Mr. V-Arena duidelijk een maatje te groot voor OK Gacko.

Na de ceremoniële matchbal van Marc Coucke begon Hermes gretig aan zijn Europese opdracht tegen OK Gacko. De kustploeg had slechts twee sets nodig om zeker te zijn van de kwalificatie en vloog er dan ook meteen in. Met de Nederlandse Michelle Knegt aan de service ging het zo verder tot 10-4. Gacko knokte zich moeizaam in de partij. Een lange rally bij 13-8 werd echter afgerond door een mooie pipe-aanval van Anja Van Damme. De bezoekers uit Bosnië-Herzegovina konden het tempo moeilijk volgen. Yana De Leeuw liet een listig legballetje noteren, Tania Schatow scoorde vlot vanaf de opslaglijn en Anja Van Damme mocht de zware 25-10 op het scorebord meppen.

“Ik denk dat het toch niet zo spannend zal worden”, horen we Sarah Degryse tegen enkele meegereisde supporters zeggen, toch bleek set twee verre van een simpele klus. De set begon gelijk opgaand, maar Hermes liet zich toch op een tweetal misverstanden in receptie en verdediging betrappen. Bij Oostende was het vooral Anja Van Damme die met poweraanvallen bleef scoren aan het net, maar Gacko gaf hen niet meer dan twee punten voorsprong. Een steekballetje van Yana De Leeuw richting Schatow leek voor de beslissing te zorgen bij 17-14. De bezoekende receptie kreunde onder de zware opslagdruk van Delfien Brugman. Bij 23-16 begaat Oostende nog een tweetal unforced errors, maar een tipbal van Schatow en opslag van de ingevallen Yasmine Tomme zetten met 25-18 de Mexican wave in.

Genieten in set drie

De Europese kwalificatie was binnen, maar het niveauverschil bleef ook in de aanvangsfase van set drie duidelijk zichtbaar. Van Damme en De Leeuw raapten de vele legballetjes van Gacko op en bij de eerste time-out stond het alweer 8-5. Hermes kreeg de kans om te genieten van de kwalificatie, zo pikte invalster Iris Vandewiele bij 15-10 haar puntje mee. ‘We like to party’, weergalmde door de speakers. Brugman bevestigde die woorden met een ace, gevolgd door een scorende aanval van Van Damme (18-11). Het publiek kon de applauswissels voor De Leeuw en Van Damme wel smaken, terwijl de groen-gelen met sprekend gemak de 25-17 en 3-0 eindcijfers vastzetten.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier