Hermes Oostende start Europese campagne met overtuigende zege

© Foto Bart Vandenbroucke

In Bosnië-Herzegovina won Hermes met ruime cijfers van OK Gacko in de Challenge Cup. Setstanden waren 18-25, 17-25 en 20-25.

De kustploeg slaagt er al 28 jaar niet meer in om Europees door te stoten, maar was toch hoopvol gestemd voor de lange trip naar Bosnië-Herzegovina. Terecht zo bleek, want het jonge Odbojkaski Klub Gacko keek meteen tegen een 0-4-achterstand aan. Hermes behield doorheen de eerste set constant een kleine voorsprong en kon na de tweede technische time-out geleidelijk aan uitlopen tot 18-25.

Oostende startte de tweede set zoals het de eerste geëindigd was. Na 2-6 en 4-10 moest OK Gacko, ongeslagen leider in de plaatselijke eredivisie, vol aan de bak. Hermes liet de thuisploeg echter op geen enkel moment dichterbij komen en kon met 17-25 heel vlot uitspelen. Hermes was duidelijk vastberaden om niet te verslappen en nam ook in set drie de beste start. Via 7-10 en 9-14 liep groen-gelen stelselmatig enkele puntjes uit. OK Gacko gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht terug tot 14-15. De thuisploeg bleef zich vastbijten in de Oostendse bezoekers tot 18-21, daarna plaatste Hermes een beslissende versnelling tot 20-25.

Volgende week woensdag komt OK Gacko in België op bezoek voor de terugronde. De wedstrijd in de Mr. V-arena start om 20.30 uur. De winnaar neemt het in de 16de finales van de Challenge Cup op tegen het Nederlandse Irmato Weert.