Hermes Oostende gaat probleemloos bekerronde verder

Reeksgenoot Dauphines Charleroi was vanavond een maatje te klein voor de kustploeg.

In de achtste finales van de Beker van België kwam Dauphines Charleroi vanavond op bezoek bij Hermes Oostende. Charleroi verraste afgelopen weekend nog met een nipte 2-3-overwinning op verplaatsing bij VDK Gent, maar kon nooit aanspraak maken op winst.

In de eerste set liep Hermes meteen enkele punten uit. De Waalse bezoekers gaven de hoop snel op en lieten het Oostendse publiek smullen van ruime setwinst met 25-14. Van spanning was ook in de tweede set absoluut geen sprake. De thuisploeg greep Dauphines meteen bij de keel en liet die stevige positie niet los tot de 25-15 op het bord stond.

Zowel Hermes als Charleroi vochten afgelopen weekend terug na een achterstand, maar zo ver zou Oostende het vanavond niet laten komen. De kustploeg liep meteen uit tot 16-10 en liet de bezoekers niet meer in de wedstrijd komen. Oostende had net als tegen Oudegem een resem matchballen nodig, maar maakte uiteindelijk toch af met 25-21.

Op woensdag 6 november neemt Hermes het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel VC Oudegem tegen Oxyjeunes Farciennes.