Hermes Oostende buigt 0-2 achterstand om in winst

Hermes Oostende startte aarzelend aan de wedstrijd tegen het Oost-Vlaamse Oudegem. De bezoekers gingen ervandoor als een trein en bij de thuisploeg draaide het aanvankelijk niet zoals het moest. Vooral in receptie was het zoeken. De eerste twee sets werden verloren met 22 – 25 en 20 – 25.

Maar in de derde set kwam de kentering. Brugman en Degryse brachten receptioneel meer zekerheid en alles wat in de eerste sets fout liep, lukte plots wel. Ook opposite Lore Gillis van Oudegem kon aanvallend minder waarmaken dan in set 1 & 2, terwijl bij de thuisploeg Anja Van Damme wel bleef scoren vanop die positie. De set werd gewonnen met 25 – 22.

Dezelfde focus en accuraatheid in uitvoering werden behouden in set vier. De eindstand van 25 – 23 leek voor de bezoekers de definitieve doodsteek, want in de laatste set maakten ze amper nog iets waar. De thuisploeg maakte het af met een mooie 15/7.