Herdenking bij het graf van Olympisch atleet Jimmy Duffy

22/09/16 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:27

Als afsluiter van het project 'Olympiërs in Flanders Fields' organiseerde de CDI-scholengemeenschap een sportdag voor 220 zesdejaars met aansluitend een herdenkingsplechtigheid.

Herdenking bij het graf van Olympisch atleet Jimmy Duffy

Om de leerlingen van alle zesde leerjaren van de scholengemeenschap Centrumscholen Dekenij Ieper kennis te laten maken met de geschiedenis van de Olympische Spelen en met Olympiërs die in Vlaamse Velden sneuvelden, werd een sportdag georganiseerd rond de sporthal, de voetbalvelden en de turnzaal van Vlamertinge. Zowat 220 leerlingen namen er aan deel. De sportdag werd afgesloten met een herdenkingsplechtigheid op de begraafplaats van Vlamertinge, bij het graf van Jimmy Duffy, een loper die in 1916 aan de Olympische Spelen in Berlijn zou deelnemen als WO I niet was uitgebroken. Jimmy Duffy sneuvelde in Flanders Fields in 1914 en heeft zijn graf op de begraafplaats in de Hospitaalstraat. Op foto herkennen we Frédérik Deburghgraeve, Olympisch goud op de 100 meter schoolslag in Atlanta in 1996, Dirk Crois, zilveren medaille in het roeien op de Olympische Spelen 1984 in Los Angeles, professor Herwig Reynaert en Bart Vangrysperre, auteurs van 'Olympiërs in Flanders Fields. Vooraan Marleen Vandenberghe en Annemie Decoene, bezielers van het project.

(EG - Foto EG)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!