Hendrik Tuerlinckx maakt voorlopig geen deel meer uit van de Red Dragons

Redactie KW

Dominique Baeyens nam deze beslissing op zondag 22 december na lange gesprekken met Roeselare, de club van Tuerlinckx. Hij is niet te spreken over hun aanpak.

Roeselare wou niet dat hun goudhaantje zou spelen omdat hij nog steeds met een pinkblessure kampt. “Hij scoorde er vorige week wel 35 punten mee tegen Friedrichshafen”, zei Baeyens zondagavond geïrriteerd na de gewonnen oefeninterland tegen Nederland. “Als ze bij Roeselare bepaalde eisen stellen en zelf beslissingen nemen in mijn plaats, dan heeft het niet veel zin om Tuerlinckx in de selectie te houden. Hoe jammer dat ook is voor hem en voor de ploeg zelf. Neen, ik ben echt not amused met de manier van communiceren van Roeselare”, aldus nog Baeyens.

Maandag om 15 uur spelen de Red Dragons nog eens vriendschappelijk tegen Nederland in de Lange Munte in Kortrijk. Hendrik Tuerlinckx zal er dus niet meer bij lopen. Hij droop zondag na de wedstrijd ontgoocheld af naar huis. “Natuurlijk was ik graag bij de selectie gebleven, maar meer kan ik daar echt niet over zeggen”.

Nog een opmerkelijk feit: Stijn Dejonckheere en Gertjan Claes warmden zich tegen Nederland niet op want ook zij kampen met blessures. Matthijs Verhanneman en Pieter Coolman kwamen wel twee sets in actie.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier