Heleen Jaques haalt titel met STVV en transfer naar Bundesliga

Redactie KW

De Torhoutse Heleen Jaques, met Tieltse roots, greep vorige week met STVV de titel in eerste nationale bij de dames. Aan haar knappe seizoen houdt de centrale verdediger een mooie transfer over naar Herforder SV, de kampioen in de Duitse tweede klasse.

De dames van STVV wonnen vorige week in een testmatch om de titel Standard Fémina met 3-1. Standard stond in de reguliere competitie lang op kop, maar op de laatste speeldag eindigden beide teams alsnog met gelijke punten. In de testmatch waren de Kanaries te sterk.

Vaste waarde

Een van de sterkhouders centraal achterin bij de Limburgse topclub is de Torhoutse Heleen Jaques (22), geboren in Tielt. De ex-speelster van Torhout, Oostende en Zuid-West-Vlaanderen was de voorbije twee seizoenen een vaste waarde bij de landskampioen. Het tweede seizoen bij de Kanaries werd voor Heleen en haar medespelers onvergetelijk dankzij de titel. „Ik heb een supergevoel”, glundert Heleen. „We hebben het hele seizoen moeten achtervolgen, maar zijn voor elke wedstrijd blijven gaan.”

“Rode Duivelin”

Heleen schopte het ook al tot basisspeler bij de Belgische nationale voetbalploeg en op de website van STVV wordt ze omschreven als de beste verdediger van België. Vorige week tekende Heleen bovendien een contract bij de Duitse neo-eersteklasser Herforder SV, de kampioen in de Tweede Bundesliga. „Het is niet gemakkelijk om afscheid te nemen van Sint-Truiden, maar in Duitsland wacht me een nieuwe uitdaging”, zegt Heleen…

(TV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 4 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier