Hein Vanhaezebrouck: “Hoop dat spelers niet veel bewondering hebben voor Hazard”

© VDB
Redactie KW

Zondagavond krijgt KV Kortrijk het bezoek van buur SV Zulte Waregem. ‘”We zullen de rode loper niet uitrollen”, is coach Hein Vanhaezebrouck duidelijk.

KVK zal ook tegen de Zulte Waregem zijn gewone spel spelen. “We hebben ons nog nooit aangepast aan de tegenstander, dus waarom zouden we dat nu wél doen”, stelt Vanhaezebrouck. “Ook al hebben ze met Thorgan Hazard en Sven Kums twee fantastische spelers lopen. Hazard is voor mij dé kandidaat voor de Gouden Schoen: die jongen kan enorm goed voetballen en heeft ook persoonlijkheid. Denk maar aan die heisa begin dit seizoen rond de kapiteinsband. Hij geeft hem gewoon teruggegeven aan De fauw. Hazard is een voetballer die bewondering opwekt. Alleen hoop ik dat mijn spelers zondag niet veel bewondering tonen voor hem. Idem voor Kums trouwens. Hoe dan ook zijn we niet van plan om de rode loper uit te rollen voor Zulte Waregem.”

Kortrijk lijkt dus klaar voor de derby. Zeker met de heenmatch in het achterhoofd. “Daar hebben we heel goed gespeeld, misschien was dit wel onze beste match buitenshuis van deze competitie. Maar jammer genoeg leverde dat nul punten op. Het zal zondag om efficiëntie draaien, de kans afmaken. We creëren mogelijkheden, maar laten er te veel liggen. Ik heb mijn spelers daarop al verschillende keren aangesproken. Kansen afdwingen is niet genoeg, je moet ook scoren.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier