Heel wat nieuwigheden in de 36ste San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel

Redactie KW

Op zondag 29 december wordt in de straten van Sint-Eloois-Winkel de 36ste San Silvestercross betwist. “Daarmee zijn we de oudste stratenloop in onze provincie,” meent mede-organisator Dirk Beheydt. Dit jaar zijn er ook heel wat wijzigingen. “Zo wisselen we de start- en aankomstplaats om.”

Kinderen die nog op de lagere schoolbanken zitten krijgen een aangepaste afstand voorgeschoteld. Middelbare scholieren en uiteraard ook de volwassenen kunnen kiezen uit één ronde van 4,25 kilomter of twee toeren, goed voor 8,5 kilometer dus. Respectievelijk de kleine en grote cross. Dames en heren lopen door elkaar, er is ook een bedrijven en een verenigingencompetitie.

“Om het publiek meer te laten genieten van de aankomst zullen we de aankomstboog nu temidden het Sint-Hubrechtsplein plaatsen. Waar vroeger de atleten arriveerden, dicht bij de Spar dus, wordt er nu gestart.”

De organisatie neemt ook een firma onder de arm voor de tijdsregistratie. “Star Tracking zal via chip in het rugnummer ervoor zorgen dat iedereen precies zijn aankomsttijd kent.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier