Hazard wil naar Anderlecht, ontgoochelde Dury verlaat persconferentie na vraag over nakend vertrek

© BELGA
Redactie KW

Na de bekerwedstrijd van Zulte Waregem tegen Cercle Brugge heeft goudhaantje Thorgan Hazard aan de Franstalige televisie RTBF gezegd dat hij zelf graag naar Anderlecht wil. “Het is mijn wens om te vertrekken en ik hoop dat het kan. Dat heb ik ook zo aan Chelsea gezegd”, verklaarde hij.

Hazard scoorde overigens een knappe goal tegen Cercle, goed voor de 1-2. Goed mogelijk dat het zijn allerlaatste was in het shirt van Essevee. “Of ik me hier niet meer amuseer? Tuurlijk wel, ik vind hier nog spelplezier. Maar er gaan hier nogal veel spelers weg en er zijn wat blessures. Dat is een beetje pijnlijk. Het project ziet er niet meer hetzelfde uit sinds het vertrek van Habib Habibou en Junior Malanda. Daarom wil ik liever ook vertrekken”, verklaarde Hazard aan de aanwezige journalisten.

“Wél een stap vooruit”

“Veel mensen zullen zeggen dat dit geen stap vooruit is. Maar je moet eerlijk zijn: Anderlecht en Zulte Waregem, dat is niet hetzelfde niveau”, ging Hazard voort. “Anderlecht blijft toch wel superieur. Ik krijg bij RSCA geen zekerheid op een basisplaats, maar het is aan mij om te werken en me te bewijzen.”

Communiqué van Anderlecht

Thorgan Hazard staat al weken middenin een transferstorm. Hij wordt door Chelsea uitgeleend aan Zulte Waregem. In principe loopt die verbintenis tot eind dit seizoen, maar Anderlecht ligt op de loer. Het liet woensdag in een communiqué nog weten dat het zelf openstaat voor een dialoog met Zulte Waregem om een overgang mogelijk te maken.

Dury is hele soap beu

Francky Dury heeft het in elk geval gehad met de hele heisa. Na afloop van de bekermatch tegen Cercle wilde hij geen vragen van Sporza over een mogelijk vertrek van zijn sterkhouder beantwoorden. Toen een journalist van de geschreven media hem op de gebruikelijke persbabbel vroeg naar een reactie op de uitspraken van Hazard, repte hij zich meteen naar de camera’s van Focus-WTV voor het wedstrijdrelaas. Veelzeggend.

(Belga/TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier