Harelbekenaar Xandro Meurisse wint in Tsjechië

© VDB
Redactie KW

Xandro Meurisse (21) uit Harelbeke heeft zondag in Tsjechië de vierde rit gewonnen in de Okolo Jiznich Cech, een UCI 2.2-rittenkoers in de Bohemen. De 21-jarige belofte van Lotto-Belisol U23 liet in de spurt een Pool en een Fransman achter zich.

In de tweede rit had Meurisse ook al een tweede plaats bemachtigd. In het eindklassement legde hij beslag op de achtste plaats. “Vrijdag zat er meer in”, vindt Meurisse. “In de spurt maakte ik de fout om te vlug naar mijn grootste versnelling te schakelen, waardoor ik meteen enkele meters verloor. Aan de finish schoot ik luttele centimeters te kort. De slotrit verliep wel perfect. Ploegmaat Walt De Winter reed in de slotkilometer met mij in het wiel naar twee ontsnapte renners, waarna ik het in de spurt kon afmaken. Ik ben heel trots op deze zege.”

Meurisse is bezig aan een regelmatig seizoen en een sterke nazomer. Recent behaalde hij nog een tweede plaats in een rit in de Ronde van Namen en werd hij zesde in het BK tijdrijden en tiende in het BK op de weg. De Harelbekenaar heeft na drie seizoenen bij de beloften nog geen uitzicht op een profcontract en zal waarschijnlijk ook komend seizoen deel blijven uitmaken van Lotto-Belisol U23.

(TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier