Harelbeke haalt het van Eernegem in vierde klasse

In vierde klasse gaat het Harelbeke voor de wind. Het stond voor vandaag op een mooie derde plaats op amper drie punten van de kop. Een heel ander verhaal bij Eernegem dat vorige week thuis verloor van Wielsbeke en momenteel op een degradatieplaats staat met amper 9 punten.

Harelbeke kwam al na zes minuten op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Delrue. Een droomstart voor de bezoekers. Bijna werd het zelfs 0-2 maar Simoen trapte de bal na een hoekschop wild over.

Harelbeke krijgt een unieke kans om gelijk te maken als Dutoit onderuit gehaald wordt in het strafschopgebied. Dutoit miste echter de penalty waardoor het ook bij de rust 0-1 blijft.

Na de rust krijgt Harelbeke een nieuwe strafschop en nu gaat het wel goed. Brewaeys zet de penalty om: 1-1. Alle doelpunten vallen na stilstaande fase want ook de 2-1 komt uit een standaardfase. Seynhaeve krult een vrije trap in de kruising.

Eernegem kan niet meer terugkeren. Harelbeke wint met 2-1 en blijft knap mee voorin draaien in de klassering.