Hanne Calleeuw en Céline Roelens laureaten op Middelkerks Sportgala

© Hanne Calleeuw en Céline Roelens. (Foto LC)
Redactie KW

Vrijdag 28 maart werden op het Middelkerks Sportgala in centrum De Zwerver de sporttrofeeën uitgereikt aan de sportkampioenen en sportverdienstelijken.

Het Middelkerks Sportgala is een organisatie van het gemeentebestuur en de sportdienst in samenwerking met de Sportraad. Karl Vannieuwkerke presenteerde de flitsende sportshow in het thema triatlon. In deze context werd Nico Ingelbrecht, medeoprichter van de Middelkerkse triatlonclub Midlon in 1986 gehuldigd. De gehuldigden voor sportverdiensten waren Gino Coens van zaalvoetbalclub Middelkerke en Johan Depoover, André Pots en Dierderik Van Rillaer van vzw Sport Events. De genomineerden voor de Jeugdsporttrofee 2013 waren Arnaud Dejonghe, Jonathan Ribbens en Tyana Verstraete met het zwemmen, Falke Duprez in reddend zwemmen, Axelle Peel en Djensey Tournoy beiden in hetzelfde basketbalteam, Céline Roelens met atletiek en artistiek gymnaste Britt Vanneste. De genomineerden voor Trofee van Sport waren zwemster Hanne Calleeuw, badmintonspeler Ward Van Boven en luchtgeweerschieten Manon Claessens.

De 16-jarige zwemster Hanne Calleeuw van Flanders Coast Swimming Team wint de Trofee van Sport 2013. Haar prestaties van 2013 zijn indrukwekkend met vijf gouden BK-medailles en een rist Vlaamse en provinciale medailles. Op de 50 meter rugslag zwom ze de vierde tijd in Europa bij de 16-jarigen en de snelste tijd ooit in België.

De op 9 april 15 jaar wordende Céline Roelens wint de Jeugdsporttrofee 2013 in de sporttak atletiek bij Hermes Atletiekclub Oostende. Céline behaalde indoor gouden medailles op het provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioenschap. Outdoor behaalde ze naast tal van podiumplaatsen nog provinciaal goud op de estafette 4 x 800 m, goud op 800 m van de Vlaamse Kampioenschappen en eveneens goud op het Belgisch Kampioenschap estafette 4 x 800 m. (LC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier