Handzame en Nokere tevreden met Milaan-San Remo op zondag

Redactie KW

Milaan-San Remo heeft in 2013 niet langer op een zaterdag, maar wel op een zondag plaats. Goed nieuws voor de organisatoren van Nokere Koerse en Handzame Classic, die hierdoor een sterker deelnemersveld kunnen aantrekken.

Milaan-San Remo vindt in 2013 op zondag 17 maar plaats. Nokere Koerse staat op woensdag 13 maart op de kalender. “Voor ons is de nieuwe datum van Milaan-San Remo een geschenk uit de hemel”, stelt organisator Marc Van Cauwenberghe. “De tijdsspanne tussen Nokere en de Primavera is nu vier dagen. Verschillende renners zullen zeker bij ons willen bijtrainen om top te zijn in de eerste klassieker van het jaar. Ik verwacht dan ook dat ons deelnemersveld kwalitatief nog wat sterker zal zijn dan de voorbije jaren.”

Handzame Classic heeft in 2013 plaats op vrijdag 15 maart. “Wie vlug nog wat extra wedstrijdkilometers wil opdoen voor Milaan-San Remo, kan dus op vrijdag starten in Handzame”, stelt organisator Bert Pattyn. “Ons parcours leent zich hier ook voor. Zowat 80 procent van onze wegen loopt immers over brede tweevaksbanen. Wij kregen al van tal van sportdirecteurs te horen dat we de ‘Primavera van het Noorden’ zijn, dus waarom zou men dan bij ons nog niet eens aan de slag gaan om daarna af te zakken naar Milaan? Voorts geeft de nieuwe datum van Milaan-San Remo ons nog andere mogelijkheden. Zo kunnen we misschien later zelf opschuiven naar de zaterdag. Of kunnen we van Handzame Classic misschien een tweedaagse maken? We zullen de mogelijkheden onderzoeken.”

(Belga/MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier