Handzame Classic klaar voor vuurdoop

Redactie KW

Morgen staat een nieuwe wielerwedstrijd voor zijn vuurdoop. De Handzame Classic krijgt meteen een 1.1-statuut, net zoals Kuurne-Brussel-Kuurne of Dwars door Vlaanderen, en mag zo aardig wat grote ploegen verwelkomen. De Handzame Classic geeft zichzelf drie jaar tijd om tot een preklassieker uit te groeien, net voor de Flanders Classics.

Handzame behoorde vroeger tot de Driedaagse van West-Vlaanderen, maar gaat nu zelfstandig door het leven. De Krekedalvrienden krijgen meteen een 1.1-statuut van de UCI, maar willen nog verder doorgroeien. De Handzame Classic trekt door het Heuvelland, maar schuwt elk risico. Die optie voor een veilige wedstrijd klinkt als muziek in de oren van de renners en de ploegen.

“Uit die negen jaar hebben we ervaren dat de ploegen onze klanten zijn,” zegt Bert Pattyn. “Klanten moet je eerst kunnen overtuigen. Daarom zijn we begonnen met het parcours vlot te maken, met weinig risico’s voor de renners. De Flanders Classics staan voor de deur. Wij willen wel een semi-klassieker uitbouwen, maar zonder echte risico’s.”

Vijf Protourploegen komen morgen aan de start in Kortemark. 200 kilometer verder ligt de streep in Handzame. Vooral het jonge geweld van de grotere ploegen kan hier zijn kans grijpen, maar ook mannen als Gert Steegmans, Theo Bos, Niko Eeckhout, en Stefan Van Dijk zijn gebrand op een zege.

De start is om kwart over 12 in Kortemark. Sport West Extra brengt na het journaal een uitgebreid verslag.

(jv/js)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier