Handibiker Wim Decleir verovert zilver op WK Para-cycling

Redactie KW

Handibiker Wim Decleir heeft zaterdag op de UCI Para-cycling world championships in het Deense Roskilde, het WK wielrennen voor atleten met een handicap, zilver veroverd in de wegrit.

Decleir moest na een wedstrijd over 61,5 km enkel de Zuid-Afrikaan Ernst Van Dyck laten voorgaan, die net iets sneller was in de spurt.

“Het was een zeer nerveuze wedstrijd”, verklaarde Decleir, die zijn onderbeen verloor in een ongeval. “Samen met drie rechtstreekse concurrenten uit de wereldtop kon ik halverwege de wedstrijd afstand nemen. Vier kandidaat-winnaars voor drie medailles, bijgevolg was de samenwerking niet optimaal en werd het kort voor het eind nog een spint met acht. Ik bleek echter nog fris genoeg voor de beloofde medaille”, stelde Decleir, die eerder dit WK al vijfde werd in de tijdrit.

Op de wereldkampioenschappen van 2010 pakte Decleir, eliteatleet van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport, nog brons in weg- en tijdrit. De West-Vlaming werd begin dit jaar nog bekroond met de Victor Boin Trofee, de nationale sporttrofee voor atleten met een handicap. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier