Habib Habibou scoort hattrick voor SV Zulte Waregem op het Lisp

Ook na de negende speeldagen blijft SV Zulte Waregem meedraaien in de top vijf van het klassement. Op het veld van SK Lierse wonnen de Waregemnaars met ruime 1-4-cijfers.

Habib Habibou was zaterdagavond de grote uitblinker bij SV Zulte Waregem. In de negentiende minuut opende de aanvaller uit de Centraal-Afrikaanse Republiek de score en vier minuten later verdubbelde hij de Waregemse voorsprong. Lierse gaf zich echter niet zomaar gewonnen en vijf minuten voor de rust bracht Soufiane Bidaoui zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd. In de laatste vijf minuten van die eerste helft ging Lierse nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar SV Zulte Waregem trok toch met een 1-2-voorsprong de kleedkamer in.

De bezoekers namen na de rust opnieuw het heft in handen en na tien minuten was Franck Berrier al dicht bij de 1-3, maar die viel pas een kwartier later. Na een knappe voorzet van Habibou kopte Berrier de bal voorbij doelman Matz Sels. Een kwartier voor affluiten bekroonde Habibou zijn knappe wedstrijd met zijn derde treffer van de avond.