Guillaume Van Keirsbulck heeft nu ook supportersclub in Roeselare

Redactie KW

Sinds dit jaar heeft Roeselare opnieuw een profwielrenner in het peloton zitten. De 20-jarige Guillaume Van Keirsbulck tekende dit jaar een contract bij Quick Step. Redenen genoeg voor enkele sympathisanten om een supportersclub op te richten. Thuisbasis wordt brasserie Den Arend op het Polenplein.

Officieel is het de tweede supportersclub voor de jonge renner. Ook in De Haan werd onlangs een club opgericht. De grote bezieler van de Roeselaarse supportersclub is Stefaan Desal: nonkel en grootste supporter van de renner. “Ik volg hem al sinds zijn eerste koers, toen hij amper mee kon met de rest. Nu zit hij bij de profs”, glundert die. Stefaan mobiliseerde enkele vrienden, met de supportersclub als resultaat.

“We willen eer brengen aan onze kersverse profwielrenner”, vertelt Claude Vanbesien van Den Arend. “Hoewel hij afkomstig is van Ledegem, is Roeselare toch de thuisbasis bij uitstek van Guillaume. Hier bracht hij zijn jeugd door.” De hoofdbedoeling van de club is om wielerliefhebbers en supporters samen te brengen voor en na de wedstrijden. De leden zullen ook op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen van de renner. (TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier