Guillaume Van Keirsbulck draagt eerste officiële profzege in Desselgem op aan Emilia

© VDB
Redactie KW

Guillaume Van Keirsbulck won dinsdag de Memorial Briek Schotte in Desselgem. In de slotkilometers liet hij zijn ploegmaat Andy Cappelle in de steek. Hij droeg zijn zege op aan zijn verongelukte vriendin Emilia.

Cappelle en Nathan Brown reden omstreeks halfkoers weg uit een groep van veertien. Voor de Amerikaan ging het te snel. Sierk-Jan De Haan, Van Keirsbulck, Baptiste Planckaert en Dieter Vandriessche trokken in de tegenaanval, maar enkel Van Keirsbulck kwam in de spits. Het duo van Quick Step werd niet meer bedreigd. “Ik wilde dit jaar nog een keer kunnen winnen voor Emilia. Het is een opluchting dat ik mijn belofte kon waarmaken”, vertelde Van Keirsbulck na zijn eerste officiële profzege. “Ik had het geluk dat Cappelle een superdag kende. Ik zat de hele wedstrijd in een zetel, waardoor ik fris de finale inging.”

Vrijdag komt Van Keirsbulck, die in juni een dernycriterium won in Strombeek-Bever, aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp. Woensdag rijdt hij de Omloop van het Houtland in Lichtervelde. “Met deze conditie moet ik weer een hoofdrol kunnen opeisen.”

(MVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier