Gudrun De Clercq en Wouter Decock winnen loopwedstrijd in Gistel

Redactie KW

Na de drie jeugdreeksen was het de beurt aan de 76 deelnemers van de mini-route (4km).

Davy Stieperaere (Wevelgem, ex-Varsenare) slaagde erin het elf jaar oude record van Lorenzo Declercq met elf seconden te verbeteren. Hij liep de 4km in 12’46” en won voor Jonas Van Maele (en Filip Vansteelandt (beiden uit Zerkegem). Bij de dames won Lies Deruddere, de vriendin van Stieperaere en zesvoudig eindwinnares Oostends Loopcriterium) in 15’18”. Ze won voor Tine Vercruysse (Marke) en Els Vansteelandt (Zerkegem).

De grote wedstrijd, met 146 deelnemers over 12 km, werd gedomineerd door het trio Wouter Decock (Koekelare), Jimmy Bultinck (Aartrijke) en Steven Broucke (Diksmuide). De eerste twee km liepen de koplopers samen. Daarna demarreerde Decock weg van zijn concurrenten. Stelselmatig kon hij zijn voorsprong opbouwen om uiteindelijk te finishen in 41’38”, drie kwart minuut sneller dan Bultinck, die Broucke klopte in de strijd voor de tweede plaats.

De winnares bij de vrouwen, Gudrun De Clercq uit Bavikhove, liep al van bij de start weg van haar concurrenten. Ze finishte in 51′ 47″, bijna één minuut sneller dan Emiliy Butseraen uit Koksijde.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier