Gino Gylain, ex-KVK-speler en nu werkzaam voor AA Gent, hoopt op een gelijkspel

Redactie KW

Gino Gylain (60) is als man van de streek vertrouwd met KV Kortrijk. Tegenwoordig is Gylain werkzaam voor AA Gent. De match van zaterdag tussen Kortrijk en Gent zal dan ook een speciaal tintje krijgen. „Ik ben nog altijd supporter van KVK”, klinkt het bij de naar Schepdaal uitgeweken Markenaar.

Na omzwervingen bij RWDM, Sunair Oostende, Kortrijk, Moeskroen en Brussels ben je halverwege 2008 bij AA Gent belandt. Je moet er vooral voor de exploitatie van het nieuw te bouwen Arteveldestadion bezighouden. Wat mogen we ons daar precies bij voorstellen ?

Gino Gylain : „Ik moet voor het antwoord zorgen op de vraag hoe het Arteveldstadion bij de voltooiing op de meest adequate manier geëxploiteerd kan worden. Ik die optiek ben ik gaan kijken hoe het er in het buitenland aan toe gaat. Ik ben stadions gaan bezichtigen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland. Ik heb die stadions in al hun aspecten bestudeerd : dat ging van de grasmat over de commerciële uitbating, de organisatie van de club op zich tot waar de spelers verblijven in het stadion… Het is nu aan mij om na te gaan hoe je een nieuw stadion kan gebruiken om het budget te verhogen. Want AA Gent zit momenteel aan zijn limiet en dit zowel op sportief vlak – het stadion is dit seizoen al een achttal keer uitverkocht geweest – als op commercieel gebied. Om nog een stap hogerop te zetten, is een nieuw stadion noodzakelijk. We moeten een stadion hebben dat aan zeker 15.000 toeschouwers plaats kan bieden. Het Arteveldestadion zal uiteindelijk 20.000 plaatsen tellen. Ook het aantal business-seats moet naar omhoog. Ik vermoed dat zelfs een verdubbeling mogelijk moet zijn.”

Je bent van Marke afkomstig, voetbalde nog voor Kortrijk Sport en werkte anderhalf jaar voor KV Kortrijk. Hoe zal je de wedstrijd van zaterdag beleven ?

„Dat wordt voor mij zeker een speciaal duel. Want ik ben altijd een supporter van KVK gebleven. Daarnaast ben ik ook supporter voor de club waarvoor ik werk. Dat een gelijkspel dus ideaal zou zijn ? Laat ons zeggen dat de wedstrijd van zaterdag op een ideaal moment komt. Door de zege van Kortrijk in Genk kan de Veekaa wat vrijer ademen in de strijd voor het behoud en Gent heeft een concurrent minder voor de derde en vierde plaats. Al zal Gent zaterdag niet op zijn sterkst kunnen aantreden. Zeker is dat er geen geschenken uitgedeeld zullen worden worden want dat Gent straks Europees voetbal kan afdwingen, leeft enorm. Een gelijkspel zou misschien voor beide ploegen goed zijn.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier