Gilbert Prinzie stopte zaterdag als UCI-commissaris

Redactie KW

Na een carrière van maar liefst 26 jaar moest Gilbert Prinzie zaterdag in Bredene afscheid nemen als UCI-commissaris. De 70-jarige Houthulstenaar bereikte immers de leeftijdsgrens. Maar niet gevreesd : Prinzie blijft in België aan de slag.

“Het is uiteraard spijtig dat ik ermee moet stoppen, maar ik mag tevreden terugblikken op mijn carrière en ben bovendien nog altijd gezond”, steekt Gilbert Prinzie (70) van wal. “In Bredene werk ik mijn laatste wedstrijd als UCI-commissaris af, maar in België blijf ik actief bij de Wielerbond. Zo blijf ik net als de voorbije drie jaar begeleider van de Belgische commissarissen en ben ik nog altijd provinciaal voorzitter weg-piste-veld. Het was een leuke periode als UCI-commissaris. Ik had bovendien geluk. Vroeger lag de leeftijdsgrens op 65 jaar. Toen ik 63 was, hebben ze die grens echter opgetrokken naar 70, waardoor ik vijf jaar langer aan de slag kon blijven. In die laatste jaren maakte ik bovendien veel mooie wedstrijden mee, zoals het EK in het Italiaanse Offida en de Ronde van Spanje.”

Door het verdwijnen van Gilbert Prinzie heeft West-Vlaanderen geen UCI-commissaris meer. “Maar met Jurgen Deryckere en Jempi Jooren zijn er twee op komst. Ze slaagden al voor hun theoretisch examen en volgend jaar volgt nog een praktische proef. Ik zal hen alvast zo goed mogelijk proberen bij te staan. Als gewezen leerkracht amuseer ik mij wel in het opleiden en begeleiden van jonge krachten.”

(SM)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier