Gianni Vermeersch tweede bij beloften in Tabor, Eli Iserbyt leider bij junioren na tweede plaats

© BELGA
Redactie KW

De Nederlander Mathieu van der Poel heeft zaterdag de wereldbekerveldrit voor beloften in het Tsjechische Tabor op zijn palmares geschreven. De regerende wereldkampioen op de weg en in het veld wordt ook de nieuwe leider in het wereldbekerklassement.

De overwinning kwam er in Tsjechië moeilijker dan verwacht, want onze landgenoten Gianni Vermeersch (tweede) en Wout Van Aert (derde) waren de evenknie van van der Poel. Alleen dankzij de balkjes raakte hij de Belgen kwijt om te kunnen winnen.

Leider Michael Vanthourenhout kende na een slechte start ook een slechte dag, kwam niet verder dan de twaalfde plaats en zakt in het klassement naar plaats vier. Jens Adams kwam ten val in de start en hield er zo goed als zeker een breuk van een beentje in de hand aan over.

Eli Iserbyt werd in de wedstrijd bij de junioren tweede achter thuisrijder Adam Toupalik, maar wordt wel leider in de wereldbekerstand. De Franse leider Lucas Dubau verloor op het einde een viertal plaatsen, werd achtste en volgt nu op vier punten van onze landgenoot.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier