Gianni Meersman wint tweede etappe Circuit des Ardennes en wordt leider

Redactie KW

In de tweede etappe van Circuit des Ardennes toonde Gianni Meersman zich de snelste van een groep van 38 renners. De Ardooienaar gaat als leider de slotdag in.

Gianni Meersman heeft al een tijdje de goede vorm te pakken. Dat bewees hij gisteren nog met een derde plaats in de eerste etappe van Circuit des Ardennes. Vandaag was het dan wel raak voor de Ardooienaar. Na een geanimeerde wedstrijd van 158 km toonde de renner van La Française des Jeux zich de snelste van een kopgroep van 38 renners. Hij haalde het met ruime voorsprong in de sprint op de Rus Andrey Solomennikov (Itera-Katusha) en de Fransman Laurent Pichon (Bretagne-Schuller).

Door deze overwinning gaat Gianni Meersman als leider de slotdag in met 12 seconden voorsprong op de Rus Solomennikov. Naast de leiderstrui heeft hij ook de puntentrui en deze van de combiné.

Gianni Meersman was heel tevreden met zijn zege. “Ik moet vooral mijn team bedanken voor al het geleverde werk onderweg. Doordat ik al een paar weken op hoog niveau reed, hoopte ik al een tijdje op een overwinning. Ik eindigde al zes keer in de top vijf sinds de start van het seizoen, maar nu is het eindelijk raak. Mijn laatste zege dateerde al van mijn etappezege in de Tour de Wallonie in 2008. Ik had deze morgen aan mijn ploegmaats gezegd dat ik vandaag absoluut wou winnen. Het doet dan ook enorm veel deugd dat het gelukt is.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier