Gianni Meersman verlaat Lotto Belisol

© BELGA
Redactie KW

Gianni Meersman zal volgend seizoen niet langer de kleuren van Lotto Belisol verdedigen. De Ingelmunsternaar verlaat het team omdat er nog altijd geen zekerheid is over de WorldTour-licentie. Voor welke ploeg de West-Vlaming volgend seizoen zal rijden is nog niet bekend.

De 26-jarige West-Vlaming kwam begin dit jaar bij de ploeg nadat hij eerder voor La Française des Jeux en Discovery Channel uitkwam. Na een goed seizoensbegin viel Meersman geblesseerd uit in de Giro, maar zette daarna een reeks sterke prestaties neer in het najaar.

Ondanks een nog lopende verbintenis kon Meersman gebruik maken van het feit dat Lotto Belisol nog op de wachtlijst staat voor het verkrijgen van de licentie, een issue dat volgende week door de UCI behandeld wordt, waarna op 26 november een beslissing volgt. Lotto Belisol heeft inmiddels voldaan aan alle voorwaarden voor het behalen van de WorldTour-licentie en verwacht zijn licentie te krijgen.

“Uiteraard betreurt Lotto Belisol het vertrek van een renner als Gianni Meersman, maar de ploeg wil en moet rekening houden met zijn financiële mogelijkheden en beperkingen, waardoor er mogelijks ruimte komt voor nieuw talent. Lotto Belisol wenst Gianni Meersman het beste bij de verdere uitbouw van zijn carrière”, liet media officer Arne Houtekier weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier