Gent-Wevelgem wordt met 45 kilometer ingekort en start in Gistel

© BELGA
Redactie KW

Zaterdagnamiddag beslisten de organisatoren dat Gent-Wevelgem zondag 45 kilometer korter wordt dan voorzien. Zondagvoormiddag volgt nog een nieuwe evaluatie.

Zaterdagvoormiddag had koersdirecteur Frank Hoste het parcours verkend en alles leek er piekfijn bij te liggen. “Op de wegen kwam ik geen enkele verrassing tegen”, vertelt Hoste toen. ‘s Namiddags werd echter toch beslist om een deel van het parcrous te schrappen. De renners zullen voorgesteld worden in Deinze en worden daarna met bussen naar Gistel gebracht. Daar zal de start om 12.35 uur plaatsvinden. De rest van de koers wordt normaal afgewerkt. Ook de passage in Frankrijk wordt voorlopig behouden. De totale afstand wordt zo 190 kilometer.

“We doen dit ook om de renners te sparen”, aldus Hoste. “In de strook tussen Deinze en Gistel gebeurt er toch weinig. Voorlopig werd beslist om de passage in Frankrijk te behouden. De sneeuw zal hard zijn best moeten doen om ons te kloppen. Over het hele parcours is gestrooid en zondagochtend wordt het nog eens schoongemaakt. Enkel als er straks nog 20 centimeter sneeuw zou vallen, zal er een probleem zijn. De borstels en strooimachines staan klaar.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier