Gella Vandecaveye gaat voetballers trainen

Redactie KW

Gella Vandecaveye (37) gaat binnenkort judo-initiaties geven aan voetballers, dat meldt Sport/Voetbalmagazine. Anderlecht en Kortrijk toonden al interesse.

“Het idee is gegroeid tijdens een gesprek met Michel Verschueren op het stadhuis van Brussel naar aanleiding van de uitreiking van de Trofee voor Sportverdienste”, vertelt Vandecaveye aan Sport/Voetbalmagazine. “‘s Anderendaags al belde Herman Van Holsbeeck mij om te melden dat ze dat zeker willen doen en dat we dat na de play-offs eens verder zullen bekijken.” En het zou niet tot Anderlecht beperkt blijven, ook KV Kortrijk gaf al blijk van interesse. “Onlangs gaf ik de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en achteraf zegden Hein Vanhaezebrouck en Philippe Vande Walle mij dat ze dat volgend seizoen zullen voorzien.”

Contactsport

“Voetbal is ook een contactsport, maar het is niet de bedoeling dat wij voetballers hun tegenstander leren vastgrijpen en gooien”, zegt Eddy Vinckier, Gella’s vroegere coach en huidige manager. “Het belangrijkste is dat ze in de duels stevig op hun voeten blijven staan. Voetballers vallen ook vaak niet goed. Een voetballer die valt, is precies een blok hout.”

(FV/Sport/Voetbalmagazine)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier