Geldhof en Laurens winnen duatlon in Kortrijk

Redactie KW

Ilse Geldhof heeft de duatlon van Kortrijk gewonnen. Ze controleerde van begin tot einde. bij de mannen toonde Glen Laurens zich de sterkste.

Bijna 120 deelnemers kwamen aan de start voor de duatlon van Kortrijk op en rond de Lange Munte. Bij de dames stond er geen maat op Ilse Geldhof. De Belgische kampioene uit Boezinge slaat al van in de eerste loopronde een kloofje en bouwt dat stelselmatig verder uit. Tijdens het fietsen kon ze al controlerend rijden en ze won dan ook makkelijk voor Kim Nulens.

Bij de heren namen vijf lopers al snel de leiding. Van Poucke, Rijnders, Laurens, de Fransman Dequidt en Neyrinck gaan ook samen wisselen. Dan al was het zeker dat het tussen die vijf zou gaan. Tijdens het fietsen nam Neyrinck het meeste werk op zich. De man uit Roeselare is in volle voorbereiding voor het wereldkampioenschap in Zofingen begin september. In de laatste fietsronde betaalde Neyrinck wel zijn inspanningen en ook de jonge Dequidt moet de rol lossen.

Na een snelle wissel lijkt Van Poucke op weg naar de zege, maar hij krijgt in de afsluitende 6 kilometer lopen last van steken in de zij en zal even zal de wedstrijd verlaten. Zo wint Glen Laurens voor Rijnders en Neyrinck.

(SV)

Geldhof en Laurens winnen duatlon in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier