Geen tweede bekerfinale op rij voor Cercle Brugge

Cercle Brugge is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Beker van België. Thuis werd het een gelijkspel tegen Westerlo, maar Westerlo gaat door op basis van het aantal gescoorde doelpunten op verplaatsing.

Nochtans ging het een tijd goed voor Cercle, want het kwam tot twee keer toe op voorsprong. Halverwege de eerste helft kon Neto een eerste keer scoren. Paul Henrique kon evenwel nog voor de rust gelijkmaken. Na de rust kwam Cercle een tweede keer op voorsprong, via Kristof D’Haene. Maar daarna keerde het plots snel. Ngolok maakte opnieuw gelijk en Henrique zette Westerlo met z’n tweede van de avond zelfs op voorsprong. Tien minuten voor tijd kon Foley de bordjes nog in evenwicht brengen, maar ondanks de vele pogingen kwam er geen vierde doelpunt meer. Westerlo dus door op basis van de drie uitdoelpunten, want de heenmatch was op 0-0 geëindigd.