Geen succes voor West-Vlamingen op EK

Redactie KW

Afgelopen weekend stond in het Italiaanse Offida het Europees kampioenschap wielrennen op het programma. Het leverde de Belgen twee medailles op, maar voor de West-Vlamingen verliep het niets zoals verwacht.

Vrijdag ging het Europees kampioenschap in het Italiaanse Offida met het tijdrijden van start. West-Vlaming Arthur Vanoverberghe, die dicht bij een akkoord met Topsport Vlaanderen-Mercator zou staan, geldt als een van de tijdritspecialisten in België. De Menenaar ging dan ook resoluut voor een toptienplaats. De belofte van Ovyta-Eijssen-Acrog bleef echter onder de verwachtingen en werd 23ste op 1’41” van de Franse winnaar Yoann Paillot.

In de wegrit voor junioren voldeed Thomas Vanbesien wel aan de hoge verwachtingen. De Wielsbekenaar werd knap 11de in de uitslag op 56″ van de Fransman Pierre-Henri Lecuisinier. Hoogledenaar Daan Myngheer maakte deel uit van de vroege ontsnapping en zette zo zijn ploeggenoten in een zetel. De Belgische kampioen werd uiteindelijk 51ste op bijna vier minuten. Landgenoot Loïc Vliegen behaalde de derde plaats.

Bij de dames junioren moest de Meulebeekse Celine Van Severen opgeven, maar haar landgenote Jessy Druyts werd knap 2de.

De ontgoocheling was het groots bij de wegrit van de beloften. De Belgen kwamen bijna niet in het stuk voor. Kopman Zico Waeytens uit Ledegem kende een slechte dag. Hij kwam binnen als 47ste op meer dan vijf minuten van de Duitser Julian Kern. Izegemnaar Tim Declercq deed wat van hem verwacht werd en knapte bergen werk op voor de ploeg. Twee ronden voor het einde verdween hij uit koers. Ook Menenaar Matthias Allegaert moest er vroegtijdig de brui aan geven, nadat hij een tijdlang in de aanval had gereden. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier