Geen oplossing voor VG Oostende, ook jeugdploegen houden er mee op

Redactie KW

De vereffenaars, de Stad Oostende, de KBVB en het bestuur van de vzw VGO in vereffening hebben de laatste dagen alle mogelijke pistes onderzocht.

De mogelijkheid werd onderzocht om een nieuwe vzw op te richten waarbij het stamnummer van de club zou worden overgenomen van de vzw in vereffening, maar dit bleek niet haalbaar. Volgens een bondsreglement moeten de bondsschulden bij een overdracht van patrimonium (overname stamnummer) onmiddellijk aangezuiverd worden. De bondschulden van VG Oostende zijn echter veel te hoog en kunnen door een nieuwe vzw niet gedragen worden. Daarom werd beslist om een streep te trekken onder het ‘mooie verhaal’ van VG Oostende.

Vrije spelers

De vereffenaars zullen nu het ontslag van de club vragen bij de KBVB. Na de publicatie van het ontslag in de krant van de KBVB zijn alle spelers vrij om aan te sluiten bij een club naar keuze, waar ze verder kunnen voetballen. De publicatie is in principe voorzien voor volgende week woensdag. KV Oostende en Union Zandvoorde zullen deze vrije spelers met open armen ontvangen zonder dat zij nog lidgeld moeten betalen voor het seizoen 2013-2014. Ook de trainers kunnen er eventueel bij KV Oostende en Union Zandvoorde terecht. De stad zal de terreinen van VGO ter beschikking stellen van de clubs die de spelers opvangen.

(FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Geen oplossing voor VG Oostende, ook jeugdploegen houden er mee op

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier